Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с вакуума?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с вакуума?

Днес по друг повод вдигнах капака, веднага след като угасих двигателя и чух странни звуци от клапанчето оградено на снимка 1. Дори не знам дали е клапанче и дали трябва да издава звуци. В долната си част има тръбичка, на която има филтърче. Като запуша филтърчето с пръст усещам всмукване и звуците спират. Като си махна пръста пак се чуват. След няколко минути всичко утихна. Поразгледах другите диорити от вакуумната помпа и открих, че този, които излиза непосредствено от нея е доста хлабав и лесно излиза. Другите са стегнати със скоби /мисля, че оригинално нямаше - направих го преди 2 години/. Където можах да проверя диоритите не се въртяха - само маркучето на ЕГР-а съм го стегнал със свинска опашка, че лятото нямах спирачки заради него. Знам, че някои неща са грешни, но явно гумата е изпечена и не може да се осигури плътност на съединенията. Колата спира добре - разлика с преди не съм забелязал, единствено педала на спирачката е твърд преди палене, но веднага като запаля си омеква. Допреди няколко дни спирачката си имаше няколко напомпвания /поне 3 преди да стане твърд педала/ преди да се запали двигателя. Ясно е, че ще сменя скобата на диорита, които излиза от вакуум помпата, но ме интересува дали звуците са нормални и дали не са от нещо друго.
    Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	93.8 Килобайта
ID:	2394280Click image for larger version

Name:	2.jpg
Size:	93.5 Килобайта
ID:	2394281Click image for larger version

Name:	3.jpg
Size:	96.3 Килобайта
ID:	2394282Click image for larger version

Name:	4.jpg
Size:	95.2 Килобайта
ID:	2394283Click image for larger version

Name:	5.jpg
Size:	88.9 Килобайта
ID:	2394284Click image for larger version

Name:	6.jpg
Size:	97.3 Килобайта
ID:	2394285
    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 17:53.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Това е клапанът,управляващ EGR-а.Моят никога не съм го чувал да издава някакви звуци.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И аз преди не бях ги чувал. Днес смених скобата на диорита, който излиза от вакуум помпата - вече не може да се движи. А може да помоля да провериш дали след като се изгаси двигателя клапанчето дали смуче още. Моето като си сложа пръста на филтърчето смуче здраво и спира да издава звуци.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Ще пробвам,но като се постопли малко,щото тук е такъв клинч,че несмея да сваля ръкавиците.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Нищо му няма дишай спокойно
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Нищо му няма дишай спокойно
            Щом е нормално - супер. Само педала на спирачката ме притеснява, че е твърд преди всяко палене. Ще видя как ще е като се стопли.

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
              Щом е нормално - супер. Само педала на спирачката ме притеснява, че е твърд преди всяко палене. Ще видя как ще е като се стопли.
              Преди палене педалът е твърд. Натисни го и запали - ако потъне надолу всичко е ОК
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

Провери си клапанчето на сервото
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                  Преди палене педалът е твърд. Натисни го и запали - ако потъне надолу всичко е ОК
                  Потъва си нормално, но преди имаше поне 2-3 напомпвания и чак тогава се втвърдяваше.

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Провери си клапанчето на сервото
                  Гледах в ЕПЕР, ама само с гледането си останах. На тази картинка има ли го? Click image for larger version

Name:	2.jpg
Size:	20.7 Килобайта
ID:	2312858

п.п. Намерих една подобна тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...0%E2%EE&page=2
                  само да остане малко време и да се вдигнат температурите и ще го мятам
                  Last edited by rossenvn; d.m.y г., 22:35. Основание: добавка

Comment

Преди няколко дни като беше по-топло проблема с твърдия педал на спирачката преди палене изчезна. Сега пак стана студено и пак се появи Луда работа.

Comment

Преди няколко дни като беше по-топло проблема с твърдия педал на спирачката преди палене изчезна. Сега пак стана студено и пак се появи Луда работа.
                      Студено и е на мембраната на сервото
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Студено и е на мембраната на сервото
                        Духалка да и сложа дали не иска? Все пак като се постопли може да потърся това клапанче, за което стана дума по-горе.

Comment

Духалка да и сложа дали не иска? Все пак като се постопли може да потърся това клапанче, за което стана дума по-горе.
                          Няма какво да го търсиш, мини да и замерим вакуума и ако има нужда тогава ще го сваляме . Лошото е че последните няколко пъти ме хващаш все затрупан

Ей, за една бира какво ли не прави човек
                          Last edited by pininfarina; d.m.y г., 20:01.
                          sigpic
                          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Щом е за колата съм готов на всичко - дори и вакуум да меря. Ще взема повечко

Comment

Нещо не мога да те разбера. Когато колата не е запалена те притеснява, че педалът на спирачката е твърд? То е нормално - сервото не работи. Когато натиснеш педала, задържиш го натиснат и запалиш - потъва, нали? Но не до долу все пак. Значи е ОК. Дори при запален двигател. след второто, особено трето напомпване педалът става камък, дори и със серво. Ако е така, няма що да се кахъриш. Но бира може да идеш да пиинете
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X